П`ятниця, 29.03.2024, 03:58
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2015 » Березень » 04
В школах влітку відкриються мовні табори

Міносвіти пропонує запровадити тритижневу літню школу англійської мови на базі середніх шкіл

В школах влітку відкриються мовні табори

Міністр освіти і науки Сергій Квіт анонсував створення загальноукраїнського волонтерського проекту, метою якого стане проведення мовних літніх таборів, що має охопити  всі школи країни. Про це він повідомив під час наради з директорами обласних департаментів освіти і науки.

"Тут не може бути ніяких рознарядок або відсотків охоплення, але по можливості ми хотіли долучити до проекту всі школи", - зазначив міністр.

Він повідомив, що діти перебувають в школах у червні місяці в оздоровчих таборах, які насправді не виправдовують себе, тому в цьому році Міністерство освіти пропонує зробити тритижневу літню школу англійської мови на базі загальних середніх навчальних закладів.

"Ми привертаємо увагу суспільства до вирішення цієї проблеми, тому що не має сучасної освіти без англійської мови", - наголосив міністр.

За словами Сергія Квіта, в майбутньому Міністерство освіти і науки планує розробити соціальну програму вивчення англійської мови.

"Питання вивчення англійської мови – одне із ключових питань освіти", - підкреслив міністр.

За його словами, до проекту літніх таборів МОН залучатиме українські волонтерські організації та окремих волонтерів з різних країн, які є носіями мови. Методичні розробки вивчення англійської мови у літніх таборах, надані американськими, британськими та канадськими організаціями, будуть розміщені на сайті Міністерства освіти і науки.

"Літня школа англійської мови – це один із найважливіших проектів міністерства загальнонаціонального значення", - наголосив Сергій Квіт.

Категория: новини | Просмотров: 455 | Добавил: Moderator | Дата: 04.03.2015 | Комментарии (0)

3 березня 2015 року у Міністерстві освіти і науки України відбулося засідання міжвідомчої наради щодо виконання завдань Рекомендацій парламентських слухань з питань освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення дітей з порушеннями психофізичного розвитку, в тому числі дітей з інвалідністю.

Фахівці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики спільно з представниками недержавних організацій визначили механізм ефективної міжвідомчої  взаємодії з реалізації прав дітей з особливими потребами у відповідних сферах, обговорили порядок взаємодії закладів охорони здоров’я, освіти та соціального захисту населення під час супроводу таких дітей, надання послуг дітям в інклюзивному середовищі шляхом залучення коштів, зокрема ресурсів громадських організацій, благодійних фондів.

Завзято обговорювалося питання можливості закріплення на законодавчому рівні принципу «гроші ходять за дитиною», щодо можливості передачі коштів з державного та місцевих бюджетів до закладу, який обрали батьки дитини для отримання освітніх, соціальних та інших послуг. Підтримано також необхідність залучення закладів освіти до системи державно-приватного партнерства.

Всі учасники  засідання відзначили  важливість розроблення та прийняття на офіційному рівні стандарту послуги «раннє втручання» - комплексної системи послуг сім`ї, в якій народилася дитина з неповносправністю чи ризиком розвитку такої. Адже ця система послуг скерована на раннє виявлення, терапію та профілактику порушень розвитку дитини та функціонування її сім`ї і  забезпечується мультидисципліонарною командою фахівців.  

 

 

Категория: новини | Просмотров: 404 | Добавил: SiteAdmin | Дата: 04.03.2015 | Комментарии (0)

Управління освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz