Середа, 24.04.2024, 19:37
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2015 » Листопад » 10

Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови.

День української писемності і мови, як свято духовності українського народу,запроваджено Указом Президента України у 1992 році на знак затвердження великого національного надбання і спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та краси.

Українська мова – це історична пам’ять нашого народу, найцінніше надбання віків, у ній віддзеркалене все наше життя. Це душа нашої нації, найбільший її духовний скарб, переданий нам попередніми поколіннями. Саме тому це свято відзначає  уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

Категория: новини | Просмотров: 423 | Добавил: SiteAdmin | Дата: 10.11.2015 | Комментарии (0)

З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму і мужності української молоді, яка у жовтні 1990 року стала на захист прав і свобод людини, національних інтересів українського народу та з нагоди 25-річчя Революції на граніті у школах Шепетівського району проведено ряд заходів, на яких школярі згадали події 90-х років, обговорили роль молоді у здобутті незалежності України. Так, проведено тематичні  лінійки до 25-ї річниці Революції на граніті, години спілкування «Революція на граніті. Перший майдан», уроки – презентації “Революція на граніті – Свято Воскресаючого Духу”, «Молодь 90-х у боротьбі за відновлення української державності», години спілкування, уроки мужності на теми: “Борітеся й поборете – вам Бог помагає…”, “Будьте реалістами – вимагайте неможливого”,“Український патріотизм проти комуністичної системи”, “Революція на граніті. Перший майдан”, “Акції протесту 90-го. Мета і методи боротьби”, «25-річниця Студентської революції на граніті – масової студентської акції громадянської непокори, спрямованої на захист національних інтересів України».

У багатьох школах переглянуто фільм – «16 днів. Революція на граніті»

У шкільних бібліотеках організовано виставки « Фотохроніка студентської революції 1990-го».

А от у Червоноцвітській зош проведено конкурсно-ігровий урок «Революція на граніті. Перший майдан, диспут «Будьте реалістами - вимагайте неможливого», у Корчицькому НВК - бібліотечні уроки «Твої герої, Україно», у Ленковецькійзош - історична година  Перший Майдан.  25 років Революції на граніті, у Травлинськійзош І-ІІІ ст. - круглий стіл  «Молодь у боротьбі за відновлення української державності: Революція на граніті. Помаранчева революція. Революція Гідності”, у Городищенськійзош І-ІІІ ст. - урок-семінар «Три революції, що змінили сучасну історію України», у Пліщинськійзош І-ІІІ ст. переглянуто відеоролик про студентське протистояння «Борітеся й поборете – вам Бог допомагає».

Всі проведені заходи стали для учнів уроком патріотизму, мужності, нескореності духу.

Категория: новини | Просмотров: 461 | Добавил: SiteAdmin | Дата: 10.11.2015 | Комментарии (0)

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 04.11.2015 №1/9-529 загальноосвітні навчальні заклади візьмуть участь у Всеукраїнському тижні безпеки дорожнього руху, що проходитиме з 9 по 15 листопада 2015 року.

З метою проведення комплексної профілактичної роботи щодо запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму та в рамках Всеукраїнського тижня МОН рекомендує провести за участю регіональних представників Державтоінспекції та Патрульної служби МВС урок «Безпека на дорозі – безпека життя».

Категория: новини | Просмотров: 317 | Добавил: SiteAdmin | Дата: 10.11.2015 | Комментарии (0)

Президент Порошенко доручив уряду невідкладно утворити Організаційний комітет із підготовки та відзначення 21 листопада 2015 року Дня Гідності та Свободи. Відповідний указ оприлюднено на офіційному інтернет-представництві президента України.

Зокрема, у рамках заходів з відзначення у 2015 році Дня Гідності та Свободи, у навчальних закладах і закладах культури мають бути проведені тематичні виставки, презентації, інші заходи, присвячені революційним подіям 2004 року та Революції Гідності, її учасникам та значенню цих подій у розвитку громадянського суспільства.

21 листопада у Києві та інших населених пунктах будуть проведені меморіальні заходи за участю представників органів виконавчої влади, територіальних громад та громадянського суспільства тощо.

Міністерство інформаційної політики України разом із Українським інститутом національної пам’яті мають забезпечити розроблення та впровадження для державних ЗМІ тематичних інформаційних програм, присвячених Революції Гідності.

Категория: новини | Просмотров: 345 | Добавил: SiteAdmin | Дата: 10.11.2015 | Комментарии (0)

Управління освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz