Четвер, 28.03.2024, 15:06
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2018 » Червень » 13

Як робити проекти разом зі школами з ЄС

Зробити проект спільно з учнями з іншої країни? Виявляється, це можливо. Кожна школа може долучитися до eTwinning – програми Європейського Союзу, що дозволяє реалізовувати проекти спільно з європейськими школами. Розповідаємо, як українські школи можуть долучитися і як відбувається робота над проектами.

Як усе відбувається

Школи з країн Східного партнерства (до якого належить Україна) можуть долучатись до програми через спеціальний портал eTwinning Plus, на якому і відбувається спілкування між учнями та вчителями, планування і реалізація проектів.

Зареєструвавшись і вперше потрапивши на платформу, команда учнів разом з учителем може доєднатися до одного з уже наявних проектів. Також можна створити свій, але для цього потрібно мати партнера (тобто іншу школу), зацікавленого стати співзасновником проекту.

Загалом до проекту долучені 42 країн (члени ЄС, кандидати на вступ або члени Європейської асоціації вільної торгівлі) і майже 190 тисяч шкіл. За словами представників Партнерського агентства з підтримки програми в Україні, серед українських до програми долучені понад 800 шкіл.

Навіщо eTwinning потрібен учням

1. Проектне навчання – це цікаво, тому завдяки ньому підвищується мотивація до навчання. Про це, зокрема, пише співавторка одного з проектів інтегрованого курсу “Природничі науки” для старшої школи Інна Доміна.

2. Проектне навчання сприяє кращому опануванню знань і навичок, адже учні вчаться на практиці, одразу використовуючи теоретичні знання.

3. Під час участі в eTwinning учні мають можливість познайомитися з культурами інших країн, розширити коло спілкування і світогляд.

4. Це також чудова мовна практика, адже учні таким чином можуть вчитись усно і письмово спілкуватись іноземною мовою. Окрім англійської, можна використовувати такі мови: німецьку, французьку, російську, болгарську, польську, литовську, латвійську, естонську, португальську, грецьку, іспанську, італійську, турецьку, мальтійську, чеську, румунську, угорську, данську, нідерландську, норвезьку, шведську, хорватську, фінську, словенську та словацьку.

5. Учні отримують досвід роботи в команді і праці задля спільної мети. Беручи участь у цій програмі, вони можуть розвинути комунікативні навички і навчитись співпрацювати. Те, що це міжнародні команди – додатковий плюс, адже чимало провідних компаній працюють саме за таким принципом – переписуючись, розмовляючи по скайпу і маючи спільні документи у хмарі.

Просмотров: 380 | Добавил: SiteAdmin | Дата: 13.06.2018 | Комментарии (0)

Управління освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz