П`ятниця, 29.03.2024, 13:58
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2020 » Листопад » 9 » День української писемності та мови
18:21
День української писемності та мови

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

9 листопада вся Україна відзначає важливе свято – День української писемності та мови. Учні разом з вчителями української мови та літератури ретельно готувалися до цього дня. У закладах загальної середньої освіти відбулися різноманітні заходи: презентаційний меседж «Рідна мова чиста, як роса…» для 6-9 класів, загальношкільний лінгвістичний арт-моб «Плекаймо мову!», лекторії «Найдавніше письмо світу. Витоки української писемності» тощо. Вихованці шкіл поширювали крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних історичних постатей. Цим учні хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність.

У багатьох школах презентували відеоматеріали та розповідали про тернистий шлях нашої мови, історію її виникнення, читці декламували вірші, акцентуючи увагу своїм виступом на важливості української мови в сучасному житті. Не обійшлося і без сумної ноти, згадали і сумні події, коли українська мова і писемність заборонялась, закривались школи, бібліотеки, припиняли роботу друкарні. Організатори намагались зацікавити учнів вивчати та берегти рідну мову.

Свято рідної мови вдалося змістовним та цікавим. Учні ще раз переконалися, що рідна мова – це «мова єднання», братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.

9 листопада учні закладів загальної середньої освіти району також взяли активну участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності та в І етапі конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

До написання радіодиктанту долучилися педагогічні колективи та працівники відділу освіти та культури Шепетівської РДА.

 

Категорія: новини | Переглядів: 13146 | Додав: SiteAdmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz