Субота, 20.04.2024, 07:49
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2017 » Квітень » 21 » Круглий стіл «Безпека дітей у сучасному інформаційному просторі України»
15:37
Круглий стіл «Безпека дітей у сучасному інформаційному просторі України»

        21 квітня управлінням освіти та культури Шепетівської РДА, методичним кабінетом управління підготовлено і проведено круглий стіл для керівників навчальних закладів району, заступників директорів з виховної роботи, практичних психологів, представників батьківської громадськості «Безпека дітей у сучасному інформаційному просторі України». У круглому столі взяли участь Грабельнікова Наталія Миколаївна, начальник управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шепетівської районної державної адміністрації, Мельник Сергій Болеславович, заступник директора-начальник відділу соціальної роботи Шепетівського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, Облог Раїса Анатоліївна, прокурор Шепетівської прокуратури, Семенюк Ольга Іванівна, старший інспектор ювенальної превенції Шепетівського ВП ГУНП, Богуш Юлія Сергіївна, начальник служби у справах дітей Шепетівської районної державної адміністрації. Всі присутні говорили про негативні наслідки, які спричиняє несвідоме користування дітьми Інтернетом, мобільним контентом, надмірне захоплення комп’ютерними іграми, обговорювалося питання участі дітей у так званих групах смерті, профілактичну та просвітницьку діяльність, спрямовану на захист дітей від негативного інформаційного впливу.

       Учасники круглого столу одностайно констатували, що відповідальність за безпеку дітей в інформаційному просторі в Україні має нести все суспільство. В родинах повинен здійснюватися батьківський контроль за користуванням дітьми телебаченням, Інтернетом та іншими ЗМІ; педагоги, вихователі та психологи повинні навчати дітей та батьків правилам інформаційної безпеки, запобіганню залежності від тих чи інших ЗМІ, що призводить до адиктивної поведінки.

     По закінченню круглого столу батьки, педагоги отримали рекомендації, поради з питань захисту підростаючого покоління від негативного інформаційного впливу.

 

 

Категорія: новини | Переглядів: 399 | Додав: tatianayakovchuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz