П`ятниця, 19.04.2024, 03:54
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2012 » Січень » 20 » Позашкільна освіта 2011 рік
12:28
Позашкільна освіта 2011 рік
У сучасних умовах реформування системи освіти значно зросла роль позашкілля.Удосконаленню діяльності Грицівського позашкільного закладу посприяло впровадження Програми розвитку освіти Шепетівського району на 2010-2015 роки, яка базується на реальних можливостях закладу, задоволенні їх освітніх потреб шляхом залучення до різних видів творчої діяльності. На сьогодні мережа гуртків ГШСЗ діє на базі 21 школи району. Організаційна структура ГШСЗ включає 5 відділів: естетичний, технічної творчості, декоративно-прикладного мистецтва, туристсько-оздоровчої роботи, методичного забезпечення освітнього процесу.
В 63 гуртках, секціях, клубах за інтересами різноманітного профілю займаються 1242 учні району, що становить 35%. У порівнянні з минулим роком процент охоплення позашкіллям збільшився на 13%. Значна увага приділяється розвитку учнівського самоврядування. В районі активно діє спілка дитячих об'єднань «Шепетівська веселка». У 2011 році стартувала програма «Добрик крокує Шепетівщиною». Щороку в районній школі волонтерів проходить навчання понад 60 підлітків-інструкторів. Налагоджений закладом навчально-виховний процес дає вагомі результати. За останні 3 роки вихованці ГШСЗ отримали близько 70 грамот районного, обласного та Всеукраїнського рівнів. Колектив закладу був двічі нагороджений Почесною грамотою МОН України за участь у Всеукраїнському конкурсі-захисті сучасного начального закладу-Школи сприяння здоров'ю. Вагомі результати досягнуто в роботі туристського клубу «Меридіан»: першість у обласних змаганнях з пішохідного туризму (кер. Варава В.М., Яворський В.М., Яворський О.В.), вихованцями гуртка «Юний турист» (кер. Вознюк О.М) здійснено 2 походи першої категорії, вихованець гуртка технічного моделювання (кер. Швець М.Я.) Ващук Сергій в лютому 2011 року став призером Всеукраїнських змагань з технічної творчості (II місце); гарні результати на обласних змаганнях з повітряних зміїв вже 3 рік поспіль показують вихованці технічного гуртка (кер. Михалевич В.А. III місце), отримують призові місця протягом 5 років вихованці клубу « Берегиня» (кер Бабіч О.М): Мартинюк Валентина ( III місце) та Нікітюк Анастасія (I місце), робота якої отримала III місце на Всеукраїнській виставці-конкурсі декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край», фольклорних гуртків (кер. Сідлецька Л.Ю., Тончук Н.О.), призові місця в обласному конкурсі робіт юних фотоаматорів «Ми - діти України!» отримують уже не перший рік вихованці фотогуртка (кер. Румак В.М.): Румак Юлія ( III місце) та Денисюк Юрій (III місце) , екологічного (кер. Зведенюк М.А. III місце в обласному конкурсі МАН - Пісна Оксана). Керівником гуртка Зведенюком М.А. налагоджена тісна співпраця з Львівським національним лісотехнічним університетом України, Кам'янець-Подільським аграрно-технічним університетом, Національним університетом біотехнологій і природокористування м. Київ, Києво- Могилянською академією, Національною Академією Наук України відділом Ботанічного саду ім. М. Гришка. Значна увага в Грицівській школі сприяння здоров'ю приділяється залученню до роботи в гуртках дітей- інвалідів. Наполеглива робота керівників гуртків з такими дітьми дає плідні результати та перемоги в обласних конкурсах. Так, у 2011 році завоювала ІІІ місце в обласній виставці- конкурсі «Знай і люби свій край» Сампір Ганна (кер. О.М. Бабіч), Якобчук Богдан II місце в обласному конкурсі фотоаматорів «Моя Україно!» (кер. Шампаніна П.С).
Педагоги Грицівської школи сприяння здоров'ю - постійні учасники та призери обласних та Всеукраїнських конкурсів методичних посібників, краєзнавчих експедицій: С. Шампаніна (директор), В.М. Варава, Ю.М. Вознюк, Н.В.Варава, В.В.Швець, В.М.Яворський, О.М. Слюсар, М.Я. Швець (керівники гуртків).ГШСЗ тісно співпрацює з відділом у справах сім'ї, молоді та спорту, центром соціальних служб для молоді, реабілітаційним центром для дітей інвалідів, громадськими органіціями «Відродження Грицева», «Стара Волинь». В 2010- 2011 році реалізовано три проекти на суму 11 тисяч гривень: створення майстерні «Рукотвір», лялькової вистави «Доброслів», проект для дітей з обмеженими можливостями «Свій серед своїх».
ГШСЗ – найоптимальніший майданчик для розвитку творчих здібностей дітей району.

Директор Грицівської школи
сприяння здоров’ю
П. Шампаніна
Категорія: новини | Переглядів: 379 | Додав: Odmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz