Четвер, 25.04.2024, 18:36
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2019 » Лютий » 22 » 21 лютого - День рідної мови
13:15
21 лютого - День рідної мови

Рідна мова – запорука існування нації. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – мова. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

21 лютого увесь світ відзначає День рідної мови. Учні разом з вчителями української мови та літератури ретельно готувалися до цього дня. У закладах освіти району відбулися різноманітні заходи: тематичні лінійки «Шануймо мову на усі віки», виставки стінгазет «Краса мови», конкурс малюнків «Мова – країна див» для учнів 1-4 класів, конкурс «Казкар» для учнів 4-6 класів, проекти «Слів у мові мільйон…» для учнів 10-11 класів, вікторини «О слово рідне!», квести «Мова нас єднає» тощо. Вихованці шкіл поширювали крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів. Цим учні хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її милозвучність.

         Учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу, а також знайомилися зі шляхами підвищення культури мовлення. У закладах освіти також презентували відеоматеріали про сумні події, коли українська мова і писемність заборонялась. Для підвищення орфографічної грамотності учні шкіл писали тематичний диктант «Україна в нас одна».

      Отже, Міжнародний день рідної мови – це свято, яке сприяє духовному збагаченню, поєднанню культур та зміцненню принципів толерантності. Проведення заходів до Міжнародного дня рідної мови в школах району продемонструвало, що учні відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження мови, культури, звичаїв і традицій свого народу.

              

Категорія: новини | Переглядів: 322 | Додав: SiteAdmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz