Субота, 27.04.2024, 18:21
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2020 » Серпень » 25 » АЛГОРИТМ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В УМОВАХ АДАПТИВНОГО КАРАНТИНУ
11:28
АЛГОРИТМ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В УМОВАХ АДАПТИВНОГО КАРАНТИНУ

До початку навчального року в умовах адаптивного карантину в кожному закладі освіти Шепетівського району розроблені та затверджені алгоритми дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з реєстрацією випадків захворювання на коронавірус серед здобувачів освіти та працівників закладу.

Допуск до роботи персоналу закладів освіти здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту та після проведення термометрії.

Допуск учнів у школу здійснюється за наявності засобів індивідуального захисту. У разі відсутності захисної маски учень до школи не допускається. Під час проведення занять у навчальних приміщеннях маски не використовуються. Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов’язковим, крім учнів 1-4 класів.

Педагогічні працівники до початку освітнього процесу щоденно візуально перевіряють стан здоров’я учнів, проводять опитування, результат якого фіксується у журналі самопочуття учнів.

Розроблено та затверджено маршрути руху здобувачів освіти, складено графік, за яким відбудеться допуск здобувачів освіти до закладу. Визначені спеціальні входи для працівників закладу, учнів 1-4 та 5-11 класів.

Для забезпечення соціальної дистанції на підлозі нанесено розмітку, що полегшує організацію двостороннього руху коридорами та виокремлення зон переміщення для різних вікових категорій учнів.

Обмежено проведення масових заходів у закритих приміщеннях  (окрім заходів необхідних для забезпечення функціонування закладів освіти – педагогічних рад, нарад, конференцій трудового колективу).

На території закладів розміщено інформацію про необхідність дотримання респіраторної гігієни та етикету кашлю. На вході до школи організовано місця для обробки рук антисептичними засобами з яскравим вказівником про правила та необхідність дезінфекції рук. Наразі усі заклади освіти забезпечені рідким милом, антисептичними засобами для рук та паперовими рушниками (електросушарками).

Провітрювання навчальних приміщень здійснюється після кожного навчального заняття впродовж не менше 10 хвилин, про що свідчать розроблені таблиці провітрювання.

Розроблено графіки харчування учнів, забезпечуючи відстань між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4 осіб. Допуск учнів до їдальні не за графіком заборонений.

На даний час розробляється розклад занять враховуючи мінімізацію пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами, застосування модульного підходу до організації вивчення дисциплін, за можливості проведення занять на відкритому повітрі та можливістю визначення  різного часу початку та закінчення занять для різних класів. Дані режимні моменти будуть затверджені рішенням педагогічної ради до 31.08.2020 року у кожному закладі освіти окремо.

Рекомендації, подані МОН для навчальних закладів (Скріншот з презентації МОН)

Переглядів: 144 | Додав: SiteAdmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz