Субота, 27.04.2024, 01:58
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2016 » Лютий » 4 » День пам'яті Героїв Крут
15:16
День пам'яті Героїв Крут

Історія України… Це постійна боротьба за утвердження народності і нації, розбудови соборної незалежної демократичної держави. Багато років Україна крізь терни йшла до свободи, незалежності й ніколи не ставала на коліна. Про це свідчать події минулого і сьогодення. 29 січня у школах району вшанували пам'ять Героїв Крут – отих молодих, необстріляних студентів- патріотів, які  віддали своє молоде життя за Україну. На фоні сьогоднішніх подій вони є яскравим прикладом виявлення патріотизму.

Багато різноманітних заходів з метою вшанування героїв Крут було проведено по школах.

Так, уГрицівськійзош І-ІІІ ступенів були проведені тематичні години спілкування «Ми вас не забудемо». Класний керівник Бойко Г.С. провела з одинадцятикласниками вечір пам'яті «На Аскольдовій могилі поховали їх». Під час заходу  учні поділились власним баченням тих подій, їх  актуальністю сьогодні.Одинадцятикласникипрочитали вірші, переглянули презентацію і на завершення заспівали пісню про Україну.

Усі бажаючі мали змогу відвідати виставку в бібліотеці та переглянути відео, яке підготувала бібліотекар Коханівська В.В. Також Віра Василівна разом із класним керівником  Демчук Т.О. провели годину спілкування для четвертокласників «Герої Крут для нас як приклад».

У Судилківськійзош І –ІІІ ст. проведено вечір-реквієм, приурочений Дню пам’яті Героїв Крут.

Старшокласники пригадали події буремного 1918 року, прославляючи героїчний вчинок молодих хлопців-патріотів. Провідною метою заходу стало проведення аналогії: Крути і сучасність. Так, під час заходу згадано курсантів-нахімовців, які в березні 2014 року під час незаконного переходу академії ВМС у власність російського агресора, перервали урочистості окупанта гімном України. Пом’януто й сучаснихдобровольцівізНебесноїсотні, учасників АТО та усіхукраїнців, які, як і герої Крут, стали на бій за свою державу.

У Вербовецькійзош І-ІІ ступенів проведено цикл заходів «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ». 27 січня - вечір пам’яті «На грані двох тисячоліть  Чорніє Хрест у білім полі». Захід проводився з метою ознайомлення молоді з однією із трагічних сторінок історії України, виховання почуття поваги до тих, хто заради незалежності України віддав своє життя. Активну участь у заході брали школярі: готували повідомлення про бій під Крутами, декламували поетичні твори, присвячені юним героям. Також школярам було запропоновано взяти участь в історико-патріотичних читаннях «Співаєм славу тим подіям». А 28 січня була проведена година скорботи «Крути: і сум, і біль, і вічна слава». Лейтмотивом заходу було проведення паралелі між подвигом героїв Крут та героями АТО. Під час заходу говорилося про необхідність згуртованості народу України та підкреслювалося, що саме це дозволить сьогодні перемогти агресора. Учасники заходу читали патріотичні твори, присвячені героям Крут та героям АТО. Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання. У бібліотеці діяла виставка книг "Ніколи не забути цих юних душ нескорений політ".

Цікаві заходи проведено і у Городищенській школі. Учні старших класів здійснили історичну подорож, пригадавши події 1918 року. взяли участь у заході «Герої Крут – перші українські «кіборги». Школярі підготували доповіді про героїчні вчинки школярів та студентів, які змінили хід історії. Висловили своє бачення тогочасних та сучасних подій, що відбуваються на території України та прогнози щодо майбутнього нашої держави. В ході заняття учні ознайомилися з основними положеннями Берестейського мирного договору та його важливістю для ряду країн, зокрема і для України.

Класні керівники протягом тижня знайомили учнів із подвигом Героїв Крут на виховних годинах та годинах спілкування.

Пам'ять Героїв Крут вшанували також учні Городнявськогонвк. Так, у школі підготовлено книжкову виставку «Їхній подвиг – приклад для наступних поколінь», проведено години спілкування «Жити гідно – за себе й за них», загальношкільну лінійку «Голови низько схиляєм пам’яті їхній святій», віртуальну подорож у минуле «Гортаючи сторінки історії». Завдяки роботі шкільний кінолекторію «Тільки пам'ять не сивіє» учні переглянули документальні стрічки  про героїв Крут.

На вшануванняпам'ятіГероїв Крут у Ленковецькій ЗОШ І – ІІІ ст..класні керівники провели цикл  тематичних уроків, історично-інформаційниххвилинок  «ПонадКрутами – вічність у сурмисурмить», на якихучні читали та слухалипоезії про трагічнузагибельстудентського куреня підКрутами, що стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежнуУкраїну.

Бібліотекар Шульга С.М. оформилатематичнувиставку, присвячену героям: "Крути – наша слава, наша історія".  Вчителями історії Дячук Т.А. та Сташевською Н.С. у9-11 класах була проведена годинапам’яті на тему: "Тут юнь прекрасна і свята встелила землю в митьєдину…"

З метою вшанування подвигу юних захисників України у бою під Крутами в січні 1918 року та виховання патріотизму молодого покоління у Серединецькійзош І-ІІІ ступенів було проведено урочисту лінійку, круглий стіл «Юні оборонці Батьківщини» та виховний захід «Вони загинули, щоб жити».

Хвилиною мовчання розпочалася загальношкільна лінійка «Герої Крут. Незламність духу української молоді». Учні 11 класу декламували вірші про буремні роки та наводили страшні факти 1918 р.  

У 5-7 класахучні 10 класу провели виховнийзахід«Вони загинули,щобжити». Дітирозповіли про бійпідКрутами у контекстібуремнихподійУкраїнськоїреволюції 1917 – 1921 рр., а такожпродемонструвалипрезентаціюприуроченузнаменнійподії.

Протягомтижня прохоли годиниспілкування,присвячені подвигу українськихюнаків у бою підКрутами.

Ряд тематичних заходів проведено і у Червоноцвітськійзош І-ІІ ступенів: загальношкільна лінійка пам’яті «Крути – подвиг і трагедія», «Герої Крут – для нащадків взірець»; тематичні уроки історії у 8-9 класах «Герої Крут у  боротьбі  за  українську державність»;усний журнал для учнів 5-7 класів  «Крути. Пам’ятайїх подвиг»;виховнігодини, годиниспілкування «Нам шлях в  майбутнєвкажуть Крути», «Молодь за волю України», «Вони загинули за Україну: бійпідКрутами», «Історична драма «Крути», «Пам’яті Крутів», «Герої Крут, Герої АТО для нас як приклад», «На грані двох тисячоліть», «Чорніє Хрест у білім полі...»; День Пам’яті «Волі народної дзвін»;історичні читання «Пам’яті тридцяти: бій під Крутами». У шкільній бібліотеці оформлені тематичні виставки «Їх, юних сміливців, лиш жменька була, і серцем із сталі, і духом з граніту». організовано випуск інформаційних куточків, шкільних газет «Крути! Спом’яниїх, незабудь», «29 січня 1918 року», «Борці за волю України».

Багато цікавих заходів проведено і в інших школах: конкурс учнівських творів «Герої Крут-взірець нащадкам», перегляд відеоролика «Пам'ять про них живе і донині» (Судилківськийнвк);виховні години «Вони загинули за Україну: бій під Крутами», «Історична драма «Крути», «Пам’яті Крутів» (Великомедведівськийнвк);година історії «Крути- наша слава, наша історія», історико-патріотичні читання «Співаєм славу тим подіям» (Вовківецькийнвк); перегляд відеофільму, присвяченого воїнам Крут «Лист без конверта», година скорботи «Крути: і сум, і біль, і вічна слава», історико-патріотичні читання «Співаєм славу героям Крут» (Мокіївськазош); конференція «Бій під Крутами – приклад вірного служіння Батьківщині» (Рилівськийнвк); Інтернет – мандрівка «Історія одного бою», урок – реквієм «Захисникам УНР присвячується», диспут на тему «Трагедія під Крутами: чи можна було її уникнути» (Хролинськазош І-ІІ ступенів); уроки патріотизму у 5-9 класах «Крути – незгасима пам'ять» (Хутірський нвк); конференція «Вони боронили Батьківщину» (Корчицькийнвк); інформаційно-виховні години на теми:„Тут кувалась наша воля“ ( до Дня пам’яті героїв Крут),„НаАскольдовій могилі поховали їх“, перегляд кінофільму „Бій під Крутами“ (Травлинськазош І-ІІІ ст..)

Категорія: новини | Переглядів: 869 | Додав: SiteAdmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz