П`ятниця, 26.04.2024, 15:59
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2019 » Березень » 5 » Літературно-музична подорож «Ти признайся мені…»
09:59
Літературно-музична подорож «Ти признайся мені…»

Одному з основоположників української естрадної музики, видатному українському композитору, поету, творцю української поп-музики Володимиру Івасюку, який поплатився життям за любов до України, виповнилося б 4 березня 70 років.

Володимир Івасюк - один із творців української естрадної музики. Видатний українець, який прожив всього 30 років, за своє коротке життя написав 107 пісень, 53 інструментальних твори, створив музику до кількох спектаклів. Окрім цього, він професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Відомий як музикант, Івасюк був і неординарним живописцем.

У Плесенській сільській бібліотеці до 70-ї річниці від дня народження Володимира Івасюка пройшла літературно-музична подорож «Ти признайся мені…», під час проведення якої за чашкою кави присутні познайомились з життєвим та творчим шляхом великого митця.

Прозвучали пісні: «Балада про мальви», «Тільки раз цвіте любов» у виконанні Лариси Савчук, «Відлітали журавлі»  - у виконанні Віктора Журавльова.  Пісню Ю. Рибчинського та М. Мозгового «Минає день, минає ніч», присвячену В. Івасюку, заспівав Махайло Мотлюк. Прослухали також пісні, які співає весь світ, - «Водограй», «Я піду в високі гори».

Пісню, написану В. Івасюком у 18 років, яка стала піснею 1971 року, а сьоголні вже стала класикою української естради  - «Червона рута»,  виконав  на трубі учень  Плесенської ЗОШ  Олександр Мельник.

Почесним гостем на заході був Микола Йосипович Кукуровський, який в 70-ті роки працював у Львівські філармонії,  де грав у симфонічному оркестрі і на концертах В. Івасюка. Микола Йосипович ділився спогадами про роботу у Львові, а ще приніс альбом з фотографіями зі Львова та розповідав про похорони Володимира Івасюка.

По закінченню заходу всі присутні заспівали «Червону руту».

    

Категорія: новини | Переглядів: 262 | Додав: SiteAdmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz