Четвер, 28.03.2024, 12:28
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2016 » Лютий » 19 » Пам’яті Героїв Небесної Сотні
17:41
Пам’яті Героїв Небесної Сотні

    Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими нікого…

    Саме тому на виконання Указу Президента України "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності й увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні" у навчальних закладах проходять заходи з вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

   Так, бібліотекарем Пліщинської школи, Шевчук Л.М. організована виставка «Пам’яті Героїв Небесної Сотні», на якій представлена література про події на Майдані, інформація про Героїв Небесної Сотні та фотовиставка. Члени учнівського самоврядування оформили тематичний стенд «Герої не вмирають», на якому розмістили фотографії, малюнки, вірші та інші світлини, присвячені пам’яті Героїв Небесної Сотні. По всіх класах проведено урокив мужності.

   17 лютого 2016 року в Пліщинському будинку культури спільними зусиллями працівників культури, вчителів, учнів та бібліотекаря відбувся вечір-реквієм «У наших серцях вони назавжди залишилися», присвячений пам'яті Героїв Небесної Сотні. На заході зібралися всі  небайдужі до тих трагічних подій. Почесні місця зайняли справжні патріоти своєї Батьківщини, наші односельці – учасники АТО.

Я - Україна, Я – Україна,

Лиш перед Богом я на колінах,

Кличу Вас, люди, зліва і справа

В святу Державу, мою Державу!

Єднайтесь, сестри, єднайтесь браття

Пора звільнитись нам від прокляття!

   Такими словами було розпочато вечір-реквієм. На сцені актової зали – запалені лампадки. Джус Люмила Володимирівна, котра відкрила вечір, наголосила, що «майдан став символом боротьби, символом утвердження  прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. Більшість  з них – молоді, сильні, ті, хто лише починав жити…І сьогодні – наголосила Людмила Володимирівна, – ми зібралися для того, щоби пом’янути й вшанувати Небесну сотню. Тих мужніх, незламних українців та їхніх побратимів інших національностей, чиї душі уже перебувають у Засвітах.

    У нашій пам'яті вони залишаться назавжди – Герої Небесної Сотні… Кожен з них, як і ми з вами, мали сім'ю, батьків, друзів, свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну. Загинули переважно молоді люди. За два десятиліття виросло покоління не знайоме з комуністичним рабством. Вільні діти України. Кращі з них пішли на Майдан. Вони свято вірили, що гідність треба захищати, а зі злом боротися. Їх вело вперед гостре відчуття обов'язку. Гинули, але не втікали».

   Серед Героїв Небесної Сотні і наш земляк – Дзявульський Микола Степанович, який загинув 20 лютого 2014 року. В залі була представлена виставка фото Миколи Степановича на Майдані. А також представлена тематична книжкова виставка і фото всіх Героїв Небесної Сотні.

   Виступила на вечорі пам’яті голова сільської ради Квітніцька Тетяна Вікторівна. Вона наголосила, що «вбиті в столиці герої мають стати прикладом для кожного свідомого українця.  Країна після трагедії стала іншою і потребує реальних змін в усіх сферах життя…»

   Розчулили до сліз усіх присутніх вірші та  патріотичні пісні у виконанні учнів  та працівників культури. Запрошені учасники АТО почули щирі слова подяки і шани. Бійці щиро подякували дітям за те, що вони морально підтримують їх своїми листами, малюнками, оберегами. Ця підтримка для воїнів є надзвичайно важливою.

   Світлою «Молитвою за Україну» та хвилиною мовчання завершився вечір-реквієм.

   Також у школі проведено патріотичні читання, бесіди з учнями 9-11 класів «Вони загинули за свободу України»,  учні переглянули документальний фільм «Небесна сотня». Після перегляду школярі поділилися своїми враженнями про фільм, своїми емоціями та  відповіли на запитання про те, якою вони бачать майбутнє України.

   Вчитель трудового навчання  Жовнер В.Г з учнями 5-7 класів провела флеш-моб «Подаруй свого Янгола Героям Небесної Сотні». Учні виготовили витинанки фігур Янголів.

19.02.16 проведено флеш-моб із запалюванням лампадок.

    У Великошкарівському НВК І – ІІ ст.. 18 лютого проведено патріотичні читання «Гідність, відвага, сила духу». Вчитель історії Гаврилюк А.І.  звернулася до учнів зі словами: «Герої Небесної сотні – не звичайні люди, а обрані, бо відстояли найдорожче, що дав Господь людині, – життя ціною свого життя. Ким були? До чого прагнули ? Вони не були,  ні екстремістами, ні терористами, ні фашистами. Звичайні люди, мирні громадяни, які вийшли, на так званий Євромайдан, щоб відстояти своє право на мрію. Учителі  та студенти, підприємці та журналісти, вчені та академіки, художники та музиканти, громадські діячі та прості робітники. Люди, які жили у різних куточках України. Такі здавалося б різні… Але – ні! Вони були схожими між собою. Дуже схожими! Схожими серцями, у яких, на перекір безвір’ю, безнадії та ненависті, що нав’язуються нам духом цього світу, жили віра, надія та любов. Віра – у перемогу добра над злом, правди – над неправдою та кривдою. Надія – на краще майбутнє для своєї країни, своїх дітей. Любов – до України, справжніми синами якої вони були, є і будуть.»

    Учні читали вірші, поіменно згадували усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Учениця 7 класу Ейсмонт А.  на закінчення звернулася до усіх присутніх зі словами: «Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі. Загиблі хлопці віддали свої  життя за всіх нас. Це має пам’ятати кожен! Сьогодні, завтра, завжди! Без цього ми не зможемо відбудувати свою країну!»

      У глибокій покорі й скорботі, з великою шаною і подякою учні Ленковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів вклонилися перед Героями Небесної сотні. Розпочалися заходи загальношкільною лінійкою, де до присутніх звернулася директор школи  Галина Григорівна Безкоровайна. Після урочистого виконання гімну «Ще не вмерла Україна» учні пішли в свої кабінети.

    На уроках мужності «Мамо, я не вернусь» (8 кл. Сидорчук А.А.), «У нашій пам’яті вони назавжди залишились» (6 кл. Максимчук Л.Ф.), «Революція гідності: ми маємо пам’ятати» (9-10 кл. Стучинська О.С., Колба О.В.), виховних годинах  «За Україну, за її волю!» (1 кл. Петрук В.Д.), «Небесній сотні шана й молитви» (5 кл. Сташевська Н.С.), годині пам’яті «Сам не знаю, де погину….» (7 кл. Криворчук Ю.М.), уроці пам’яті «Небесна сотня» (4 кл. Наумець Л.Г.), «Ваша пам'ять житиме в віках» (2 кл. Костанецька Л.О.), «Зима, що нас змінила» (11 кл. Дячук Т.А.) учні вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за перемогу добра над злом, правди над несправедливістю, за людську гідність і щасливе майбутнє свого народу. Школярі читали вірші «Небесна сотня», «Мамо, не плач», виконували авторські пісні «Посвята герою», переглядали відео тих страшних подій, знайомилися із життєвим шляхом героя-земляка Миколи Дзявульського. Із рук в руки передавалася запалена свічка- пам’яті, власноруч учні виготовляли символічних птахів миру. П’ятикласники колективно сплели вінок пам’яті, в який із кожною квіткою вплітали свої побажання для українців. 

    Жоден із учнів не залишився байдужим. На очах у дітей та вчителів бриніли сльози, кожне слово було пропущено крізь серце.

    Школярі Травлинської зош І-ІІІ ступенів також вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. У школі проведено урокіи пам’яті, мужності, години спілкування на тему "Вони загинули за свободу України", бібліотечні уроки "Гідність, відвага, сила духу"конкурс дитячих малюнків на тему: "Герої не вмирають", духовно-мистецький захід "Обірвалося життя…", флеш-моб "Подаруй свого Янгола Героям Небесної Сотні", організовано  виставку "Пам’яті Героїв Небесної Сотні", перегляд документального фільму"Двадцять свідчень про переламний день протистоянь на Майдані". Крім того, школярі провели акцію «Підтримай воїна «АТО» та виготовили рушник-оберіг для українських бійців.

    19 лютого в Судилківській ЗОШ І-ІІІ ступенів був організований єдиний урок «Вони загинули за нашу свободу», на якому був присутній волонтер та учасник Майдану Дорощук М.Ф.

    О 9.00 годині відбулася загальна хвилина мовчання: «Хвилина мовчання – нескінченність пам’яті».

    У бібліотеці була організована книжкова-ілюстративна виставка «Зима, що змінила нас».

 «Ім’я твоє невідоме. Подвиг твій безсмертний» - тема виставки дитячих малюнків, якими діти вшанували учасників Революції Гідності.

    Учні 7–А та 9-А класів 18 лютого 2016 р. відвідали захід, проведений в обласному літературно-меморіальному комплексі Миколи Островського «Зима, що нас змінила».

    Урочисто-скорботною стала присвята героям Небесної Сотні – флеш-моб із запалюванням лампадок.

    Під час проведення заходів учні школи мали можливість переглянути літопис подій Революції Гідності - документальний фільм «Двадцять свідчень про переламний день протистоянь на Майдані».

    Герої Небесної Сотні пожертвували своїм життям за наше майбутнє. Вони стали тим моральним еталоном, тим дороговказом, який не дає нам відступити від нашої мрії жити гідно.

    19 лютого в Городищенській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся виховний захід «А сотню вже зустріли небеса…», присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні, людям, які пожертвували своїм життям, борючись за світле, вільне майбутнє для своєї країни і для кожного з нас.

    Розпочала захід вчитель історії Ліпська Ю.В., яка розповіла дітям про події, що відбувалися на Майдані Незалежності та наслідки Революції Гідності для українців.

    Учні школи підготували віршовані рядки про сучасних героїв та фатальні події 18-20 лютого, в ході яких загинуло близько сотні протестувальників.

    Згадали також і про нашого земляка Миколу Дзявульського, який загинув від ворожої кулі снайпера.

    В  ході заходу школярі переглянули відеофільм про хронологію подій в листопаді-лютому 2014-2015 рр.

    Також запрошені учні та вчителі  вшанували загиблих учасників Революції  Гідності хвилиною мовчання, передавши по колу вогник пам’яті.

    У школі також оформлена експозиція пам’яті Героїв Небесної Сотні. Учні протягом тижня мали змогу ознайомитися з матеріалами щодо подій на Майдані та історіями людей, яких навічно забрали небеса.

                     

 

 

 

Категорія: новини | Переглядів: 644 | Додав: SiteAdmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz