Четвер, 28.03.2024, 18:51
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2013 » Серпень » 27 » Проект рішення колегії управління освіти, молоді та спорту від 28.08.2013 р.
12:29
Проект рішення колегії управління освіти, молоді та спорту від 28.08.2013 р.

Проект рішення колегії

                                             управління освіти, молоді та  спорту   

                                             Шепетівської райдержадміністрації

від 28.08.2013 р.                                                                                                  протокол № 1

Заслухавши та обговоривши доповідну записку начальника управління освіти, молоді та спорту  Шепетівської райдержадміністрації з питання  «Стан готовності знз до нового навчального року, завдання на 2013-2014 навчальний рік та готовність впровадження нового Держстандарту базової  та повної загальної середньої освіти», колегія управління  освіти, молоді та спорту

УХВАЛИЛА:

1.      Доповідну записку «Стан готовності знз до нового навчального року,  завдання   на   2013-2014   навчальний   рік   та   готовність   впровадження нового Держстандарту базової та повної  загальної середньої освіти» взяти до відома.

2.    Керівникам    дошкільних,    загальноосвітніх,    позашкільного навчальних закладів:

2.1. Організацію       навчально-виховного       процесу       у       2013-2014 навчальному році здійснити відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України № 630 від 25 травня 2012 року «Про підготовку до початку 2013/2014 навчального року».

2.2.  Забезпечити   виконання   Закону   України   «Про   дошкільну   освіту» щодо   обов'язкової   дошкільної   освіти   дітей   старшого   дошкільного   віку, впровадження    Базового    Компонента    дошкільної    освіти,    затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України № 615 від 22.05.2012 року «Про затвердження Базового Компонента дошкільної освіти».

2.3.     До    10.09.2013    року    забезпечити  відкриття   3-ї групи в Михайлюцькому днз та  до 01.12.2013 р. 2 групи в Коськівському днз

2.4.     Посилити контроль за охопленням освітою усіх дітей шкільного віку на території сільської ради,  вжити  вичерпних заходів  щодо усунення причин та умов, які впливають на дитячу злочинність та бездоглядність.

2.5.    До 01 жовтня 2013 року завершити підготовку навчальних закладів до осінньо-зимового періоду.

2.6.    Вжити відповідні заходи щодо підвищення якості здачі ЗНО.

2.7.    Постійно  здійснювати  контроль  за результатами профільного навчання та допрофільної підготовки учнів в освітніх округах.

2.8.    Забезпечити виконання закладів районної Програми впровадження Держстандарту базової та повної загальної середньої освіти.

2.9.   Атестацію педагогічних працівників у 2013-2014 навчальному році  спрямувати  на підвищення  професійної майстерності  педкадрів, їх творчої активності і відповідальності   за   якість   навчання   і   виховання учнівської молоді відповідно до Типового положення.

2.10. Розвивати інформаційну культуру педагогічних працівників на базі широкого застосування у навчанні сучасних інформаційних, комп'ютерних та телекомунікаційних    технологій,    сприяти    виконанню    Державної    цільової програми   впровадження   у   навчально-виховний   процес   ЗНЗ   інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків».

            2.11. Забезпечити    позитивну   мотивацію    на   формування   здорового способу життя через розширення мережі  гуртків, «Шкіл сприяння здоров'ю».

2.12.  Консолідувати     зусилля     школи,     батьківської     громадськості, ветеранських   організацій   в   реалізації   Концепції   національно-патріотичного виховання в закладах освіти району та основних орієнтирів виховання учнів 1-11 класів.

2.13. Сприяти забезпеченню надання якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами у дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах.

2.14. Забезпечити      постійне      інформування      громадськості      про надходження   та   використання   благодійних    внесків    шляхом   розміщення відповідних матеріалів на сайтах навчальних закладів та у місцевих засобах масової інформації.

            3. Управлінню освіти, молоді та спорту райдержадміністрації

  3.1.  Забезпечити   контроль   за   впровадженням   нових   Державних стандартів базової та повної  загальної середньої освіти у знз;

  3.2. До 10.09.2013 року сформувати    оптимальну    мережу дошкільних,      загальноосвітніх навчальних закладів з урахуванням демографічної ситуації, забезпечивши при цьому рівний доступ до якісної освіти кожної сільської дитини.

             3.3.    До  02.09.2013  привести  штатні  розписи  знз  у  відповідність до наказу Міністерства освіти і науки України № 1205 від 06.12.2010 р. «Про
затвердження Типових штатних нормативів знз»

      3.4. Забезпечити подальше функціонування державно-громадської моделі управління освітньою галуззю.

  3.5. Постійно   зміцнювати   матеріально-технічну   базу   навчальних закладів, науково-методичне забезпечення навчальних кабінетів.

          4. Методичному кабінету управління освіти, молоді та спорту (завідуюча Мазур В.Д.)

4.1.  Забезпечити   науково-методичний   супровід   впровадження   нового Державного   стандарту   базової та повної загальної середньої   освіти,   базового   компонента дошкільної освіти.

4.2. Протягом  2013-2014  навчального  року  організувати  підвищення кваліфікації вчителів, які викладають два і більше навчальних предметів, з урахуванням    вимог    Типового    положення    про    атестацію    педагогічних працівників.

4.3.  Забезпечити    науково-методичну    підтримку      виконання    Указу Президента України від 30.09.2010р. № 927/2010 «Про заходи щодо розвитку системи   виявлення   та   підтримки   обдарованих   і   талановитих   дітей   та розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.08.2010р. №  1720-р «Про схвалення    Концепції Державної    соціальної    програми    підвищення  якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 р.».

4.4.До 30.08.2013 року узагальнити пропозиції, висловлені  педагогічними працівниками під час роботи секцій та колегії, надіслати їх на сайт обласного управління.

4.5. Хід виконання рішень даної колегії перевірити у грудні 2013 року.

4.6. Контроль за виконанням рішень колегії покласти на заступника начальника управління освіти, молоді та спорту Грабельнікову Н.М. та завідуючу методкабінетом Мазур В.Д.

 Голова колегії                                                      П.Ф.Дзяворук

 Секретар

Категорія: новини | Переглядів: 561 | Додав: SiteAdmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz