Четвер, 18.04.2024, 22:02
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2017 » Травень » 12 » Відбулася семінар-нарада «Організація літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2017 році»
15:59
Відбулася семінар-нарада «Організація літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2017 році»

Організація літнього відпочинку дітей є складовою частиною безперервного та послідовного процесу виховання. Дитячі заклади оздоровлення і відпочинку створюють умови для педагогічно обґрунтованого, змістовного та цікавого дозвілля дітей, дають можливість їм творчо розвиватися, духовно та інтелектуально збагачуватися, розширювати світогляд.

Оздоровча кампанія повинна відбутися на високому організаційному рівні, що можливе за умови тісної співпраці та налагодження цілісного механізму роботи. Питання оздоровлення та відпочинку дітей у 2017 році перебуватиме на постійному контролі управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шепетівської райдержадміністрації.

12 травня, на базі РМК, відбулася районна семінар–нарада «Організація літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2017 році».

На нараді було обговорено наступні питання:

1) Пріоритетні завдання відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2017 року. Безпека життя та здоров’я дітей під час літнього відпочинку та оздоровлення. (Леся Ільчук, завідувач сектором культури, молоді та спорту). Зазначено, що у 2017 році упродовж оздоровчої кампанії заплановано функціонування 8 пришкільних таборів з денним перебуванням, 2 літні мовні школи.

2) Дотримання санітарного законодавства в закладах оздоровлення та відпочинку. Організація та проведення заходів, спрямованих на недопущення виникнення інфекційних хвороб в дитячих оздоровчих закладах.(Сергій Шемчук, лікар із загальної гігієни управління ДПСС в Шепетівському районі)

3) Соціально-психологічний супровід учнів в період літньої оздоровчої кампанії. Робота з дітьми з девіантною поведінкою в умовах літнього оздоровчого табору. (Ріма Єсіпова, соціальний педагог Пліщинської зош I-III ступенів)

4) Науково-методичний супровід виховної роботи у пришкільних літніх таборах. Забезпечення комфорту дітей в літньому оздоровчому таборі. (Оксана Щур, методист з виховної роботи РМК). Наголошено на обов’язковому дотриманні умов повноцінного відпочинку та оздоровлення; забезпеченні прав дитини, форм виховної роботи, специфічних особливостей пришкільних таборів; всебічному розкритті особистості під час перебування у таборі.

5) Організація виховної роботи в умовах пришкільного табору. (Наталія Первак, педагог-організатор Михайлюцької зош I-III ступенів), що продемонстровано на прикладі пришкільного табору  (оздоровлення дітей пільгових категорій; процес виховної роботи у пришкільних оздоровчих таборах; головні завдання табору; організація екскурсій, спортивних змагань; специфіка роботи гуртків; співпраця з волонтерськими організаціями тощо).

6) Презентація роботи літнього пришкільного оздоровчого табору з проблеми: «Організація роботи предметного напрямку в пришкільному оздоровчому таборі». (Ліля Василенко, заступник директора з виховної роботи Городнявського НВК)

Категорія: новини | Переглядів: 296 | Додав: SiteAdmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz