П`ятниця, 26.04.2024, 09:58
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2012 » Лютий » 17 » Всеукраїнська акція «Дай руку, першокласнику!» продовжується
09:58
Всеукраїнська акція «Дай руку, першокласнику!» продовжується
«Перший клас – це душа школи! Важливо, щоб вона була радісною і світлою. А залежить це від першого вчителя. І саме цій категорії вчителів потрібно найкраще  підготуватися до навчального року… А починається школа з наших дорогих і любих першокласників... Тож давайте і всі ми, дорослі громадяни України, подамо їм руку і зустрінемо привітною посмішкою. Ну і, звичайно, подарунками!» Саме так прокоментував лист Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 30.01.2012 р. № 1/9-66 щодо проведення Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!» заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Б.Жебровський. Окрім того,  він опублікував листи, адресовані освітянам: №1/9-70 від 31 січня 2012 року "Про невідкладні завдання на найближчий час" та № 1/9-88 від 07 лютого 2012 року "Про невідкладні завдання на найближчий час (Лист другий)". Так, у другому листі №1/9-88 від 07.02.2012р. йдеться про те, що перше вересня 2012 року буде особливим. Це початок серйозних перетворень в українській освіті.
Що ж зроблено і що буде зроблено для найменших школярів району?
Колективи навчальних закладів активно долучилися до проведення Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!» у 2011 р. Проведена робота щодо адаптації дитини до навчання у школі: екскурсії випускників днз у школи, батьківські збори, лекторії для батьків, дні відкритих дверей, двотижневі заняття «Школи майбутнього першачка». З допомогою наших меценатів: корпорації «Сварог Beст Груп», Шепетівського лісокомунального господарства, благодійного фонду С.Сторожука «Допомога дітям України» придбано канцтовари, м’яке покриття для проведення ігор, створено ігрові куточки, вручено подарунки, книги, закуплено спортивний інвентар.
З 15 лютого 2012 р. Всеукраїнська акція «Дай руку, першокласнику!» продовжує свою ходу.
У навчальних закладах району заплановано заходи, спрямовані на створення сприятливих умов для навчання шестирічок. Директори шкіл ретельно готують приміщення, де навчатимуться шестирічки, з додержанням вимог законодавства щодо охорони праці, санітарно-гігієнічних правил та норм. Особлива увага приділяється організації гарячих обідів для молодших школярів, ними охоплено 100 % учнів 1-4 класів.
У 2012 році першокласники повинні пройти медичне обстеження, яке відповідатиме вимогам сучасності, бо незаперечним є той факт, що здоров’я дитини –найважливіше. Чільне місце в школах відводиться  ефективній просвітницькій роботі з батьками щодо виховання здорової дитини, яку проводять учителі у тісній співпраці з лікарями та психологами. Це дає можливість підтримувати тісний зв’язок батьків зі школою на першому році навчання.
Дирекція шкіл району планує всеобуч для батьків першокласників. Так, згідно правил і норм організації навчально-виховного процесу у 1 класі тривалість уроку становить 35 хв. Робочий тиждень для першокласників передбачає протягом навчального року додатковий розвантажувальний день – четвер, у розклад якого не вводяться предмети: математика, мови. Щоб діти не стомлювались, через кожні 15 хв. проводяться фізкультхвилинки. Дітям 1 класу не виставляються оцінки, дається словесна характеристика знань, умінь і навичок, не задаються домашні завдання. З цими та іншими головними аспектами в організації навчально-виховного процесу мають бути обізнані батьки, а допоможуть їм, звичайно, директори, заступники, педагоги шкіл району.
Добре налагоджена у школах району робота по прийманню дітей до першого класу. Уже 1 квітня 2012 р. розпочнеться цей процес. Сьогодні проводиться роз’яснення серед батьків щодо співбесіди з дітьми, яка включає не перевірку вміння читати, писати, рахувати, а виконання діагностичних завдань для перевірки рівня загального розвитку дитини, її функціональної готовності до систематичного навчання.
Запрошуємо всіх небайдужих людей, представників місцевих органів влади, органів місцевого самоврядування приєднатися до Всеукраїнської акції «Дай руку першокласнику!», подарувати дітям району незабутні враження і щасливі миттєвості початку шкільного життя.


Завметодкабінетом Мазур В.Д.
Категорія: новини | Переглядів: 532 | Додав: Odmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz