П`ятниця, 26.04.2024, 07:10
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2015 » Березень » 31

Міністерство освіти і науки повідомляє про обговорення змін до інструкціїї про переведення та випуск учнів(рубрика «Громадське обговорення»)

Категория: новини | Просмотров: 459 | Добавил: SiteAdmin | Дата: 31.03.2015 | Комментарии (0)

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 169/2015

Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни

Категория: новини | Просмотров: 358 | Добавил: SiteAdmin | Дата: 31.03.2015 | Комментарии (0)

18 грудня 2014 року розпочався конкурс електронних оригінал-макетів підручників для учнів 4-х та 7-х класів. На відміну від попередніх років теперішній конкурс вперше в українській освіті делегував право обирати нові підручники безпосередньо шкільним вчителям.

Педагогічна громадськість є свідком того, що конкурс відбувається на засадах максимально можливої прозорості та відкритості до суспільства. Упродовж трьох місяців всі без винятку етапи конкурсу висвітлюються на сайті Міністерства, в засобах масової інформації та мережі Інтернет, а також транслюються в онлайн-режимі, щоб кожен громадянин мав змогу стежити за перебігом конкурсу і контролювати прозорість відбору нових підручників.

Однак, попри таку демократичність та максимальну відкритість, під час проведення Конкурсу проявилася проблема якості частини експертних висновків. Більшість експертів, відібраних з числа науковців, вчителів та методистів, добросовісно поставилися до рецензування. Висловлюємо за це їм глибоку повагу і вдячність.

Разом з тим, на жаль, частина експертних висновків виявилися і недобросовісними, і нефаховими; їхні автори знехтували своєю репутацією. Відповідно до ключової умови конкурсу – відкритості до громадян –  всі без винятку скановані експертні висновки є у вільному доступі на сайтах МОН та Репозитарію, і кожна людина може дати їм та їхнім авторам оцінку.

Зі свого боку, Міністерство освіти і науки дасть належну оцінку як експертам, що зарекомендували себе професіоналами високого рівня та людьми, що дбають про інтереси учнів та вчителів, так і «експертам», які поставили під загрозу конкурс, та посадовим особам, які рекомендували таких людей до банку експертів.

Категория: новини | Просмотров: 335 | Добавил: SiteAdmin | Дата: 31.03.2015 | Комментарии (0)

Управління освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz