Четвер, 18.04.2024, 06:50
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2015 » Березень » 31 » Звернення Міністерства освіти і науки України до вчителів, які беруть участь в конкурсному відборі підручників для 4-х і 7-х класів
08:31
Звернення Міністерства освіти і науки України до вчителів, які беруть участь в конкурсному відборі підручників для 4-х і 7-х класів

18 грудня 2014 року розпочався конкурс електронних оригінал-макетів підручників для учнів 4-х та 7-х класів. На відміну від попередніх років теперішній конкурс вперше в українській освіті делегував право обирати нові підручники безпосередньо шкільним вчителям.

Педагогічна громадськість є свідком того, що конкурс відбувається на засадах максимально можливої прозорості та відкритості до суспільства. Упродовж трьох місяців всі без винятку етапи конкурсу висвітлюються на сайті Міністерства, в засобах масової інформації та мережі Інтернет, а також транслюються в онлайн-режимі, щоб кожен громадянин мав змогу стежити за перебігом конкурсу і контролювати прозорість відбору нових підручників.

Однак, попри таку демократичність та максимальну відкритість, під час проведення Конкурсу проявилася проблема якості частини експертних висновків. Більшість експертів, відібраних з числа науковців, вчителів та методистів, добросовісно поставилися до рецензування. Висловлюємо за це їм глибоку повагу і вдячність.

Разом з тим, на жаль, частина експертних висновків виявилися і недобросовісними, і нефаховими; їхні автори знехтували своєю репутацією. Відповідно до ключової умови конкурсу – відкритості до громадян –  всі без винятку скановані експертні висновки є у вільному доступі на сайтах МОН та Репозитарію, і кожна людина може дати їм та їхнім авторам оцінку.

Зі свого боку, Міністерство освіти і науки дасть належну оцінку як експертам, що зарекомендували себе професіоналами високого рівня та людьми, що дбають про інтереси учнів та вчителів, так і «експертам», які поставили під загрозу конкурс, та посадовим особам, які рекомендували таких людей до банку експертів.

Відтак, унаслідок того, що частина експертних висновків виявилися непридатною для врахування, що, своєю чергою, призвело до ускладнення роботи Конкурсної комісії, та задля справедливого завершення конкурсу, збереження його головного ресурсу та цінності – довіри вчителів і громадян, Колегією Міністерства освіти і науки України 26 березня прийнято рішення дати на вибір вчителів усі оригінал-макети підручників для учнів 4-х та 7-х класів, які були подані на конкурс у період з 18 грудня 2014 року до 19 січня 2015 року. У зв’язку з цим, конкурсний відбір для вчителів продовжено включно до 30 квітня 2015 року.

Шановні вчителі!

Переконливо просимо вас, наших головних партнерів у проведенні демократичного та відкритого конкурсу, максимально відповідально поставитися до відбору нових підручників. Це має бути винятково ваша думка і винятково ваш вибір, адже саме вам і дітям, яких ви навчаєте, працювати за цими підручниками.

Ви маєте добру нагоду без жодного зовнішнього тиску зробити так, щоб на учнівських партах опинилися ті підручники, які сприятимуть успішному навчанню і вихованню наших дітей.

Віримо, що ви чесно і професійно виконаєте цю місію.

Категорія: новини | Переглядів: 334 | Додав: SiteAdmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz