Четвер, 18.04.2024, 07:35
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2012 » Січень » 20 » Соціальна стабільність - основа успіху і розвитку освітянської галузі району
12:23
Соціальна стабільність - основа успіху і розвитку освітянської галузі району
Про ідеали нації можна судити з того, до чого прагне освіта. А якщо ми прагнемо до високоцивілізованих форм життя, то й освітні реформи мають проводитися не заради самих реформ, а заради інтересів кожної людини, заради майбутнього нашої держави, бо позитивні тенденції в освіті - це надія на кращі зміни в суспільному житті в цілому.Успішність діяльності профспілкової організації – у вирішенні головного статутного завдання – захисту соціально-економічних, трудових прав і професійних інтересів працівників. Для забезпечення розширеного відтворення належного рівня життя освітян Шепетівський райком профспілки використовує сучасні, прогресивні методи роботи, спрямовані на досягнення вагомих результатів.Сьогодні предметного розвитку набрало соціальне партнерство як найбільш результативна форма співпраці профспілкової організації з усіма соціальними партнерами. Колективний договір між відділом освіти та райкомом профспілки, конструктивні дії і райдержадміністрації, і районної ради, і депутатського корпусу стали запорукою комфортних і ефективних умов для стабільної роботи закладів освіти району, значного підвищення статусу педагога. А свідченням цього є фінансування великої кількості спільних проектів: проведення серпневих конференцій, урочистостей до Дня працівників освіти, спільних колегій, спортивних, туристичних учнівських та вчительських змагань, допомога вчителям-пенсіонерам та цілого ряду освітянських заходів.
Чіткі розрахунки фонду заробітної плати згідно існуючих норм і тарифних ставок до потреби мережі освіти дають нам можливість не лише своєчасно виплачувати заробітну плату, оздоровчі, командировочні, а й згідно положень до Колективної угоди робити ряд виплат грошової винагороди, преміювання, надання матеріальної допомоги, надбавок до посадових окладів працівникам відділу освіти та освітніх установ.Зокрема, у положенні розроблені показники преміювання, а саме:
- занесення на районну Дошку пошани - 80% посадового окладу, одноразово;
- занесення на обласну Дошку пошани - 100% посадового окладу, одноразово;
- занесення колективу на районну Дошку пошани - придбання меблів, обладнання на суму 5,0 тис. грн.;
- преміювання працівників, учні яких є призерами олімпіад, МАН, різноманітних конкурсів від 10% до 40% посадового окладу протягом 6 місяців;
- занесення на дошку пошани відділу освіти (12 чоловік) - преміювання 30% посадового окладу, одноразово - на суму 4,7 тис. грн.
У 2011 році премійовано відповідно до Положення всіх працівників освітньої галузі, а також надано матеріальну допомогу непрацюючим вчителям пенсіонерам.
Значні кошти виділено на покращення соціально-економічного стану освітян у 2011 році. Щорічно за підсумками навчально-виховного процесу, відповідно до положення премією ім. М.Островського нагороджуються 8 найкращих працівників освіти (у розмірі 3 посадових окладів, 2011 р. - 30,4 тис. грн.).Позитивно в районі вирішена проблема довозу 284 педагогів до місця роботи. Важливою складовою оздоровчої діяльності профспілки є дитяче оздоровлення і відпочинок як важливий етап підготовки дітей до нового навчального року.
У районному позашкільному оздоровчому закладі "Здоров'я", який увійшов до обласної дислокації оздоровчих таборів, безкоштовно, за кошти місцевого бюджету було оздоровлено 100 дітей. Таким чином ми змогли так як слід оздоровити дітей з малозахищених сімей. Доречно зауважити, що сам процес оздоровлення проходить на базі Шепетівської водолікарні, що дало можливість не лише оздоровити дітей, а й здійснити фахову діагностику та профілактику захворюваності.
На покращення матеріально-технічної бази закладу у 2011 р. були закуплені усі нові меблі, проведено 1 км водогону, зроблено сучасний якісний ремонт усіх приміщень. Але поряд з певними успіхами свого вирішення чекають ряд проблем. Гострою залишається житлова проблема, проблема виділення коштів для кредитування молодих сімей.
Тому основним завданням галузевої профспілки в майбутньому є забезпечення стабільного фінансування освіти в обсягах, передбачених законодавством, належного соціального статусу вчителя за умови встановлення гідної заробітної плати, житлово-побутового та соціального забезпечення.

Голова райкому профспілки
працівників освіти В.Адамець
Категорія: новини | Переглядів: 644 | Додав: Odmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz