Субота, 27.04.2024, 07:19
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2012 » Січень » 20 » Все починається з малого
12:34
Все починається з малого
Як хочеться, щоб наше рідне українське село завжди було і колискою мудрості, і джерелом духовності та творчості. Тому із соціальної сфери села чи не найголовнішими на селі є освітянські заклади.
Навчальні заклади розміщені на території сільської ради — це установи, в яких створюються оптимальні умови для гармонійного розвитку освіти дитини. Вони професійно допомагають батькам ростити, виховувати, розвивати, навчати дітей, формуючи майбутнє українського суспільства.
Все починається з малого. Освіта в Мокіївцях розпочинається з дитячого садочка з теплою назвою "Сонечко”. Адже тут створені всі умови, щоб діти почували себе затишно й комфортно: навчальний клас, ігрова кімната, спортзал, затишні спальні, красива їдальня. Позитивним зрушенням в розвитку дошкільної освіти в 2011році стало відкриття другої різновікової групи. Це забезпечило доступ до якісної дошкільної освіти ще 15 дошкільнят. Крім того, у дошкільний навчальний заклад придбано: сучасні меблі, іграшки, шведську стінку, комп'ютер, принтер, забезпечено доступ до мережі Інтернет. Все це допомагає добре підготувати Мокіївських дошкільнят до навчання в школі. 100% малюків віком від 3 до 6 років охоплено дошкільною освітою.
А в школі на них чекає професійний творчий педагогічний колектив, світлі та затишні класи з мультимедійним обладнанням та доступом до мережі Інтернет.
У 2011 році створено два нових класи — автосправи та основ швейного виробництва, які також забезпечені комп'ютерною технікою, на обладнання яких витрачено 45 тис. грн. Клас швейного виробництва обладнано виробничими та сучасними побутовими швейними машинами. Адже в школі ось уже 5 років діє центр зовнішньої профілізації, який забезпечує умови для розвитку та самореалізації старшокласників із семи шкіл району. Одним словом, сільська освіта буде жити. А секретом її успіху є взаємоповага, толерантність, об'єднуюча ідея, сприяння творчому зростанню всіх учасників навчально-виховного процесу та відповідальності кожного за справу, яку робимо.

Мокіївський сільський голова Л. Печенюк
Категорія: новини | Переглядів: 382 | Додав: Odmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz