Четвер, 25.04.2024, 16:14
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, спорту
    Головна Структура Реєстрація Вхід Вихід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Друзі сайту
НУШ
СТЕМ-Освіта
МОН України
ХОІППО
Департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА
Обласні/Електронні олімпіади
ХОЦНТТУМ
Вчитель-новатор
"Партнерство в навчанні"
Intel "Навчання для майбутнього"
УЦОЯО
ВРЦОЯО
РМЦ I*EARN-Україна
Діти України
Мережа УРАН
Сайт технічної підтримки УРАН у Хмельницькій області

Сайт Міністерства освіти і науки молоді і спорту України
Сайт Педагогічна преса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2012 » Січень » 20 » З комп’ютером на «Сто відсотків»
12:31
З комп’ютером на «Сто відсотків»
Сучасні суспільні, соціально-економічні та інформаційно-технологічні зміни висувають нові вимоги до підготовки вчителя нової генерації, зміни освітнього процесу, форм, методів та засобів навчання. На сучасному етапі інформатизації суспільства все більшого поширення в різноманітних сферах життя набувають комп’ютерні технології, тому питання підготовки педагогів до використання можливостей нових реалій набуває неабиякої актуальності.
На виконання Державної цільової програми запровадження в навчальний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на 2011-2015 роки. На завершення 2011 р. 252 педагоги пройшли навчання за тренінговою програмою Intel "Навчання для майбутнього”, 363 педагоги – за програмою «Партнерство в навчанні», 117 – за програмою «Цифрові технології». Розпочинається навчання вчителів за програмою «Вчителі в он-лайн». Таким чином забезпечено стовідсоткове оволодіння вчителями району навичками роботи з комп’ютером.Поряд із навчанням вчителів відділом освіти значна увага приділяється зміцненню матеріальної бази шкіл в плані інформатизації і впровадження мультимедійних технологій навчання. Так, у 2011 році за кошти районного бюджету придбано 4 мультимедійні комплекти, що складаються із інтерактивної дошки, мультимедійного проектора, ноутбука на суму 99 тис. 370 грн. Придбано 2 мультимедійних проектори на суму 9 тис. 683 грн., 7 одиниць комп’ютерної техніки на суму 29 тис. 570 грн., що дало змогу покращити забезпечення навчальних закладів комп’ютерною технікою. Загальноосвітні навчальні заклади І-ІІ, І-ІІІ ступенів забезпечені комп’ютерними класами. Всього в школах району нараховується 328 комп’ютерів, тобто, говорячи мовою статистики, на 1 комп’ютер припадає 11 учнів, в той час, коли середній показник у державі 25-30. Усі школи району підключено до мережі Інтернет.
Чудовим новорічним подарунком для учнів Судилківської і Михайлюцької ЗОШ І-ІІІ ступенів стало отримання комп’ютерних класів в рамках Державної програми «Сто відсотків» від голови ОДА Ядухи В.С. Учні Судилківської школи отримали 11 сучасних комп’ютерів, учні Михайлюцької школи – 5. Комп’ютерні класи обладнані спеціальними меблями, сучасною копіювальною технікою, засобами комунікації в мережі Інтернет. Загальна вартість подарунку від держави – 157 тис. 776 грн.
Таке поповнення комп’ютерного парку дало змогу розширити охоплення учнів Судилківського освітнього округу навчанням у міжшкільному факультативі з інформаційних технологій та створити медіацентр на базі бібліотеки опорної школи. Комп’ютери медіацентру під’єднані швидкісним каналом до мережі Інтернет. В медіацентрі зібрано педагогічне програмне забезпечення (понад 70 навчальних програм з різних предметів), систематизовано навчальні фільми, розробки педагогів школи.

Методист райметодкабінету Мороз О.О.
Категорія: новини | Переглядів: 364 | Додав: Odmin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА © 2024
Пошук по сайту
Безкоштовний хостинг uCoz